Pieter oreert…

voor de sozial freischwebende Intelligenz

Polen-meldpunt: verdeel en heers

Wat beoogt de PVV met het meldpunt voor overlast van Oost-Europeanen? In één van mijn studieboeken kwam ik het volgende stukje tekst over Nederland in de Bourgondisch-Habsburgse tijd tegen:

…Minder bekend is dat de bevolking door de vorstelijke wetgeving meer dan voorheen werd gestimuleerd om actief deel te nemen aan het opsporingsbeleid, zowel in het kader van de strafwetgeving als bij het onderzoek naar ketters. Door een verklikkerssysteem werd aldus onrust en wantrouwen onder de bevolking gebracht.” (Open Universiteit, Orientatiecursus Cultuurwetenschappen, deel 1, p. 73)

Nu het anti-Islam riedeltje van de PVV uitgewerkt raakt, moet deze partij iets anders bedenken om onrust en wantrouwen, zo essentieel voor haar bestaansrecht, weer aan te wakkeren. Dus zijn nu de Oost-Europeanen de klos.

Comments are currently closed.