Pieter oreert…

voor de sozial freischwebende Intelligenz

Belastingdienst

Volgens Zijlstra zijn de problemen bij de Belastingdienst nog niet opgelost door het vervangen van de staatssecretaris. Hij meent dat het toeslagensysteem op de schop moet. ’90 procent van de Nederlanders is afhankelijk van een overheidsregeling, het is een systeem met een enorme hoeveelheid toeslagen en rondpompen van geld. Dat is voor de belastingdienst moeilijk en voor iedere bewindspersoon moeilijk om aan te sturen en uit te leggen.’ (Bron: Volkskrant.nl)

Gelul. Het is een automatiseringsprobleem geworden omdat de automatiseringsproblematiek uitbesteedt wordt aan incompetente ambtenaren en incompetente bedrijven die de overheid als melkkoe misbruiken. Er is, technisch gezien, geen enkele reden waarom toeslagen niet op tijd betaald kunnen worden. Het probleem zit hem in mensen en organisatie, en meer in het bijzonder: dat bepaalde plekken worden bezet door de verkeerde mensen.

Update 11 februari 2015: natuurlijk heb ik bovenstaande geschreven vanuit mijn eigen ervaringen als ICT-consultant, maar het is toch fijn dat mijn standpunt nog eens door De Groene Amsterdammer wordt bevestigd:

Monsterverbond van ambtenaren en ICT-aannemers kost de overheid miljarden

Comments are currently closed.