Pieter oreert…

voor de sozial freischwebende Intelligenz

Heerlijk avondje

Het is vandaag 1 juli 2019, op deze dag ben ik 53 jaar geworden. Ik heb zojuist de kranten doorgenomen, even een bloemlezing:

1. Een farmaceutisch bedrijf heeft concurrerende bedrijven van gelijkwaardige medicijnen opgekocht, daarmee een monopolie verworven en verhoogt vervolgens doodleuk de prijzen maximaal waardoor patiënten die het waarschijnlijk toch al niet breed hebben een eigen bijdrage moeten betalen, en ik vraag me af hoe lang we dit nog pikken:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/verbijstering-bij-psychiaters-over-plotse-prijsverhoging-essentieel-medicijn-voor-bipolaire-patienten~b99d6eb7/

2. Private-equity bedrijven gaan zich nu storten op Nederlandse verzekeraars. Het risico bestaat dat bestaande polissen overgeheveld worden naar landen als Ierland waar het toezicht minder streng is, maar toezichthouder De Nederlandse Bank maakt zich geen zorgen, want de Europese centrale banken hebben onderling afgesproken dat ‘De spelregel van de binnenmarkt is dat we de kwaliteit van de collega-toezichthouder als gelijkwaardig moeten zien’, en ik vraag me af hoe lang we dit nog pikken:

https://www.volkskrant.nl/economie/dnb-geen-zorgen-over-overname-verzekeraar-vivat~b36bf38d/

3. De AIVD en de MIVD hebben met gefundeerde argumenten geadviseerd tegen Huawei als leverancier voor het 5G netwerk, maar het Kabinet weet het beter en zegt dat de telecomproviders er maar voor moeten zorgen dat het 5G netwerk veilig wordt, terwijl iedere halve expert, inclusief ondergetekende, al weet dat de telecomproviders daar helemaal niet op toegerust zijn (dat hebben ze namelijk al geprobeerd en het zou te veel geld kosten) en dat het 5G netwerk dus zeer zeker niet hack- en spionageproof gaat worden, en ik vraag me af hoe lang we dit nog pikken:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kabinet-negeert-advies-inlichtingendiensten-huawei-niet-geweerd-bij-aanleg-5g-netwerk~b415e11d/

4. De Europese leiders komen er maar niet uit hoe de topbaantjes in de EU verdeeld moeten worden, wat logisch is omdat de EU bestaat uit 27 landen die op alle vlakken ongelijkwaardig zijn (cultuur, economie, rechtsstaat), maar net als de centrale banken hebben afgesproken dat ze wel gelijkwaardig zijn en dat ze elkaar dus niet de maat zullen nemen, maar dat doen ze wel en dus gaan de hakken in het zand, en ik vraag me af hoe lang we dit nog pikken:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-falende-regie-bij-de-europese-banencarrousel-tusk-wil-dinsdag-akkoord-met-stemming-afdwingen~b4455fb8/

5. Het Kabinet wil contante betalingen boven 3000 euro verbieden in de strijd tegen witwassen. Dit is natuurlijk de eerste stap in het uitbannen van contant geld, waar ik op zich geen problemen mee heb, ware het niet dat de Europese overheid wetten heeft opgelegd die er per saldo op neerkomen dat iedere Jan Doedel via mijn bankrekening, of via die van anderen, te weten mag komen hoe en waaraan ik mijn geld uitgeef en die gegevens ook nog eens bundelt en al dan niet stiekem en clandestien doorverkoopt, en ik vraag me af hoe lang we dit nog pikken:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/wat-heeft-het-kabinet-tegen-cash-geld~b3246cec/

Ik moest opeens denken aan dat Europees Medicijnagentschap dat onze overheid met veel trompetgeschal van Londen naar Amsterdam heeft gehaald. Dat was immers goed voor de werkgelegenheid: 20 beveiligingsbeambten en 15 medewerkers voor de bedrijfskantine, dat die honderden EMA-ers met hun levensgezellen ook beslag leggen op de toch al schaarse woonruimte is gezien de enorme toename in werkgelegenheid dan ook een klein offer.

Het is zoals Morpheus al aan Neo uitlegde in de eerste Matrix film: we zijn allemaal slaven. Helaas helpen noch rode noch blauwe pillen daartegen, want daar heeft het bedrijfsleven, mede dankzij een Europese elite die de burger buitenspel zet, inmiddels het monopolie op:

Comments are currently closed.