Pieter oreert…

voor de sozial freischwebende Intelligenz

Politiek bedrijven

Het is me toch wat, al die toestanden rondom de verbouwing op het Binnenhof. De architect ontslagen om wat achteraf totale onzin lijkt te zijn, want er is geen sprake van ‘megalomane plannen’ die te veel geld kosten.

En wat lees ik nou in de Volkskrant? Dat de Tweede Kamerleden die belast waren met het toezicht die klus als corvee beschouwden, of anders gezegd: helemaal geen zin hadden in dat werk. Maar even verderop wordt ex-VVD-kamerlid Ton Elias geciteerd, die zegt dat het de professionals van het project ontbrak aan politieke antennes en daarmee zichzelf in de voet hebben geschoten. Mijn mond viel open: de politici hadden geen behoefte aan informatie, maar waren uiteindelijk wel boos dat er niet met ze werd gecommuniceerd.

Er stinkt iets in dit koninkrijk: het hele verhaal draagt de geur van een proces waarin iemand gewipt is omdat in achterkamertjes besloten is het project alsnog aan een ander te gunnen. Kortom: rasechte politiek.

Comments are currently closed.