Pieter oreert…

voor de sozial freischwebende Intelligenz

over deze site

Met deze site probeer ik een aantal doelen te realiseren.

Ten eerste is het een platform om mezelf te oefenen in het schrijven van stukken, als onderdeel van mijn vorming tot sozial freischwebende Intelligenz. Het schrijven van een goed onderbouwd en aansprekend stuk is zo gemakkelijk nog niet, en ik geloof er heilig in dat oefening kunst baart, en dat de kost voor de baat uitgaat. Vergeef me daarom als mijn schrijfsels van ontoereikende literaire kwaliteit zijn, er wordt hard gewerkt aan verbetering.

Vervolgens is er een informatieaspect: veel van de standpunten die ik verkondig, zijn niet goed te begrijpen zonder achtergrondinformatie, en worden daarom soms door derden geïnterpreteerd zonder de nuance te kennen, die dan van alles en nog wat tegenwerpen en mij ideeën toedichten die ik niet heb. Die achtergrondinfo en nuance wil daarom ik via deze site aanbieden, zodat ik bij discussies ernaar kan verwijzen. Niet dat ik de illusie heb dat mensen de moeite zullen nemen het te lezen, want de meeste mensen willen in een discussie alleen maar gelijk krijgen en geweldig gevonden worden, niet gehinderd door enig gebrek aan kennis. Met deze site kan ik als het ware tegen ze zeggen: “Lees eerst maar eens mijn site, kom daarna terug, en vertel me dan alsnog waarom mijn standpunten niet kloppen.”

Ten slotte, een sociale reden: andere mensen van -hopelijk- interessante informatie te voorzien. Niet iedereen is, zoals ik, in staat zijn baan op te zeggen en zich aan een studie te wijden, terwijl ze dat misschien wel zouden willen. Middels deze site wil ik mijn kennis delen met hen die er behoefte aan hebben. Ik hoop dat deze kennis in goede aarde valt en levens van andere mensen kan verrijken.